Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bavme sa hokejom!

Pred začiatkom play off ST extraligy vyšli hokejisti a riadiaci orgán najvyššej slovenskej súťaže Pro-Hokej s iniciatívou "Bavme sa hokejom". Touto formou chcú vyzvať fanúšikov, ale aj funkcionárov, ku skultúrneniu prostredia na jednotlivých štadiónoch. V bojoch o titul býva často hektická atmosféra a správanie fanúšikov je často nedôstojné a vulgárne, nechýbajú urážky hráčov a rozhodcov.

Výzvou "Bavme sa hokejom", by chceli odkázať fanúšikov,aby na zápasoch mali úctu k aktérom duelu, aby sa vyhýbali vulgarizmom a nehádzali rôzne predmety na ľad.

"Play off sľubuje kvalitný hokej. Na titul má zálusk viacero mužstiev. Boli by sme veľmi radi, ak by to ostalo len v športovej rovine a o výsledkoch sa rozhodlo priamo na ľade. Chceme, aby ľudia mali zo zápasu radosť. Boli by sme radi, ak by si ľudia zobrali túto výzvu za svoju," uviedol jeden z iniciátorov Michal Handzuš.

Hokejisti chcú výzvou predísť udalostiam, ktoré sú na našich štadiónoch typické."Niekedy sa urážky zo strany fanúšikov nedajú počúvať. Počas tejto sezóny som videl, ako sa bavia hokejom vo Švédsku. Ľudia tam spievali, fandili, ale všetko v mierach slušnosti. Bolo by dobré dosiahnuť niečo také aj na Slovensku," vyzýva Marián Hossa.

"Škoda, že fanúšikovia sa niekedy správajú nenormálne. Snažíme sa Európu dobehnúť vo viacerých smeroch, v tomto však zaostávame. Myslím, že fanúšikovské prostredie môže byť lepšie. V Nitre napríklad majú asi najlepších fanúšikov, ale niekedy to klesne na veľmi nízku úroveň a je to na škodu veci. Chceme poslať odkaz fanúšikom, aby bolo ich povzbudzovanie na úrovni," apeluje Miroslav Šatan.

Nekultúrnosť na zimných štadiónoch vyháňa z hľadísk najmä ženy a deti. "Bol som dlho medzinárodným rozhodcom, ale to, čo človek počuje na Slovensku som ešte nepočul. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som ukončil kariéru. Začnime sa baviť hokejom, aj keď je atmosféra často vybičovaná. Skúsme pomôcť tomu, aby z hľadísk neodchádzali deti," hovorí šéf komisie rozhodcov SZĽH Vladimír Mihálik

Ďalším nedostatkom je usporiadateľská služba. "Hádzanie predmetov na ľad je nebezpečné. Nejaká drobná minca môže zamrznúť do ľadu, nikto si ju nevšimne a potom nastáva veľké riziko zranenia. V NHL je bežné, že ak niekto hodí nejaký predmet na ľad, z haly ho vyvedú. Tu som to zo strany usporiadateľov nevidel. Rovnako by sa nemalo fajčiť v hľadiskách," hovorí Miroslav Šatan.

Zlepšiť kultúru na jednotlivých štadiónoch by však mali aj samotné kluby, je to však otázka financií, ktorých je nedostatok. Slovenské hokejové stánky sú zastarané, rovnako aj ich vnútorné priestory. Zlepšiť by sa mala aj práca fanklubov, ktoré s predstaviteľmi klubov väčšinou nekomunikujú. Hráčom nevadí, ak dajú najavo diváci svoju nespokojnosť, ale nech to robia slušnou formou.


Hokej | stály odkaz

Komentáre

  1. len som prekvapeny
    ze to vravia prave hokejisti, co na seba niekedy vykrikuju take vyrazy, ze aj ja sa za nich hanbim.
    publikované: 05.03.2005 20:30:25 | autor: Joe Black (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014