Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lašák si vydýchol, o výsledok sa však nebál

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák má za sebou úspešný vstup do svojho prvého play off v českej extralige. Dvadsaťpäťročný gólman vychytal Pardubiciam v nedeľu víťazstvo 4:1 v zápase s Kladnom. Lašák spočiatku nepôsobil najistejším dojmom, puky mu odskakovali od tela. Napokon sa stal dôležitým bodom scenára, ktorý pardubický tím vyšvihol do vedenia.

"Som veľmi spokojný a mám radosť, že je to za mnou," rozhovoril sa pre denník Sport Ján Lašák, na ktorom bolo poznať, ako sa mu po výhre uľavilo. Keby sa mu zápas nepodaril, spadol by do ponurej nálady. "Dve tretiny som sa hľadal. Ťažko sa mi chytalo. Bol to pre mňa samotného veľký boj."

Búrlivé publikum si Slováka vyžiadalo na záverečnú ďakovačku, on fanúšikom s rukami nad hlavou zatlieskal. Počas duelu svojich spoluhráčov niekoľkokrát podržal. Pardubice v prvom zápase s Kladnom prehrávali, napokon však výsledok otočili.

"Veril som sebe aj spoluhráčom. V siedmej alebo desiatej minúte nebol čas myslieť na to, že môžete prehrať. Ja som sa nebál. Chalani to napokon zohrali skvele," chválil pre Sport Lašák svojich spoluhráčov.

Majster sveta 2002 však priznal, že začiatok duelu mali Pardubice mizerný. "Sami sme Kladnu pomohli. Boli sme premotivovaní. Veľmi sme chceli a v hlave sa tá vôľa zakorenila," dodal Lašák, ktorý mal v dueli aj šťastie. Tri strely súperov skončili na žŕdkach jeho bránky.

"Tie tri žŕdky nemôžem nazvať šťastím. To si žiada iné slovo," usmieval sa podľa Sportu Lašák, ktorý v prvom štvrťfinále mal 35 úspešných zásahov a 97,2% úspešnosť zákrokov.


 


Hokej | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014