Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Práve som sa vrátila z blog.sme.sk...

Moje nervy!!!

Vybrala som sa tam vypátrať, ako to tam vlastne funguje...Možno ma upálite, ale napadlo ma i to, čo keby som to skúsila aj tam (samozrejme viedla by som aj ten tunajší blog), prípadne by som zverejňovala tie isté články na dvoch miestach. To len kvôli možnosti dostať sa do novín a privirobiť si...Hneď ma však prešla chuť.

Po prečítaní pravidiel som čumela pred seba ako obarená. Človek má dojem, ako keby tam bol novinárom s platnou zmluvou, navyše nerozhoduje o svojich autorských právach sám. Publikovať sa smú len vlastné články, ktoré ešte neboli nikde inde publikované. Takže možnosť zverejnenia toho istého článku, ktorý som napísala ešte dávnejšie povedzme na tomto serveri tam nie je. Takže by som musela furt vymýšlať dvakrát toľko článkov, keby som to tu nechcela nechať. Anonymita tam takmer neexistuje, každý vie kto ste, odkiaľ...Blog sa dá zrušiť len s odôvodnením. Na uverejnenie článku , ktorý som už publikovala na sme.sk na inom mieste potrebujem súhlas redakcie. V novinách uverejňujú články ktoré sa im zachcú s honorárom, ktorý sa im zachce...

Jednoducho: "Tvoja vec je písať články, mi si potom s nimi budeme robiť čo chceme, a ty už nad nimi nebudeš mať takmer žiadne právo rozhodovať." Zvláštne...

 


Aktuality | stály odkaz

Komentáre

  1. pre opravu...
    ... články, ktoré napíšeš na blog.sme.sk si samozrejme rozhoduješ ty sama. Ak sa rozhodneš, že chceš niečo odpublikovať radšej tu ako tam, tak tam ho môžeš zrušiť. Resp. Ak už publikuješ niečo, čo chceš publikovať tam, tak tam to treba skôr ako tu. Ak ide o to, či niečo odpublikujú a či nie, aj o tom rozhoduješ hlavne ty. V prípade, že budú chcieť niečo publikovať, budú ťa najskôr kontaktovať. Pri tomto kontakte (aspoň myslím) by sa mala dojednať aj cena (honorár) a aj miesto, kde sa vyplatí a podobne. Rovnako tak môžeš s odpublikovaním v tlačenej podobe NESÚHLASIŤ!
    publikované: 07.08.2005 21:51:08 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014