Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tancujúci Lašák najlepším hráčom štvrtkového zápasu

Pardubice hrali v histórii trikrát siedmy zápas v sérii play off, no vždy ťahali za kratší koniec, súper z Kladna okúsil chuť siedmeho duelu prvýkrát. Po obojstranne výbornom hokeji Pardubice vo štvrtok zlomili nepriazeň osudu, zvíťazili na domácom ľade napokon 3:1 a postúpili do semifinále.

Hostia sa ujali vedenia už v 2. min po strele Gardoňa počas presilovky. Hemský však v piatej minúte vyrovnal a dva presné zásahy Hejduka v presilovkách v 6. a 54. minúte rozhodli napokon o postupe Pardubíc. Vypredané hľadisko (9300 divákov) rozjasal päť sekúnd pred koncom duelu slovenský reprezentačný brankár Ján Lašák, ktorý zlikvidoval samostatný nájazd Pateru nariadený za úmyselné posunutie bránky.

Diváci zahádzali ľad perníkmi a posledné symbolické vhadzovanie vyzeralo skoro ako v pekárni. Lašák zaujal aj netradičným riešením zložitej situácie, keď puk odrazený od zadného mantinelu smeroval na jeho pravú nohu pri pravej žŕdke. Dvadsaťpäťročný slovenský brankár si bleskovo uvedomil možnosť odrazu puku do bránky, poskočil a od ľavej nohy sa puk odrazil do rohu. Aj vďaka tomuto ´tancu´, ale najmä za skvelé zákroky vyhlásili Jána Lašáka za najlepšieho hráča štvrtkového rozhodujúceho štvrťfinálového zápasu.

"Bol som veľmi nervózny, veď kto by v takomto zápase nebol. Možno iba narkoman, ale to ja nie som," cituje server hokej.cz J. Lašáka.

Držiteľ kompletnej série medailí z majstrovstiev sveta dodal, že vo štvrtok to bol mimoriadne náročný zápas: "Pri súperovom góle sa puk odrazil Gardoňovi priamo na hokejku a prepálil mi ho cez betóny. Ani po tomto zlom začiatku som však nepochyboval, že zápas otočíme."

 Popri Lašákovi bol hrdinom siedmeho rozhodujúceho súboja útočník Milan Hejduk, ktorý strelil dva góly. "Dlho bolo 2:1 a súperovi stačil jeden gól na vyrovnanie. Janko však výborne zachytal," pochválil Lašáka Hejduk, najlepší kanonier základnej časti NHL zo sezóny 2002/03.


Hokej | stály odkaz

Komentáre

  1. esteze
    sme sa dozvedeli, ze nie je narkoman...:o)))))))
    publikované: 18.03.2005 19:11:35 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014