Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tazky pripad...

Ako spoznat, koho uz "pozname" roky?

Stalo sa vam uz niekedy, ze ste sa uz roky s niekym "poznali" ("aha, aj on/a tu je"), mozno ste mali spolocny kruh priatelov a predsa ste sa nepoznali skoro vobec? Napriklad spoluziaka, kolegu, ci niekoho z partie na tenise?(To je uplne jedno...) Niekedy ste prehodili par viet (povedzme dve za jeden mesiac), a boli ste si navzajom ako vzduch. Aspon vam sa to zdalo tak. A aj ked ste konecne prisli na to, ze aha, ved teba este ani nepoznam, a snazili ste sa nejako naviazat kontakt, uspech neprisiel. Niekedy sa ten cloviecik spraval akoby si uz aj on zacinal vsimat vas, ale vacsinou vas ani nezaregistroval. Nemozem predsa na niekom visiet stale a furt ho prosikat, pod porozpravajme sa...A ten druhy sa nejak o kontakt nesnazi. Vacsinou sa ani nepozdravi.

Ale preco sa niektori spravaju tak cudne? Neviem ako to presne definovat. Niekedy to vyzera, ze su priserne ostychavi a nevedia ani ako zacat rozhovor. Inokedy mi pripada, ze o mna ti ludia jednoducho nestoja, niekedy si uz namyslam, ze ich mozno otravujem (vysledok je taky, ze k nim radsej uz ani neprehovorim, lebo co ked...neviem...) 

A tak striedavo to vzdavam, a potom sa zas nazdavam, ze jeej, ved z tohoto mozno este bude dobre kamaratstvo/priatelstvo/laska. Niekedy si vravim, ten clovek za tu namahu ani nestoji...ale ako to mozem vediet, kym ho nepoznam?

Ja mam take problemy v triede aj v kruhu mojich priatelov. Hadam nie som jedina? Tak co si o takychto pripadoch myslite? Viem, asi zlozita otazka :o))))


Prijimacia hodina u filozofa | stály odkaz

Komentáre

  1. Z druhej strany barikády
    Ako extrémne ostýchavý človek sa musím ozvať. Myslím, že najbližšie k pravde si bola, keď si napísala: <em>"nevedia ani ako zacat rozhovor"</em> (môj problém to určite je...) a k takýmto ľuďom treba pristupovať úplne jednoducho. Začať rozhovor a udržiavať ho, pretože častým problémom takýchto ľudí je myšlienka: <em>"Nebude to, čo poviem nevhodné? Nebude to blbosť?"</em> A preto je veľmi dôležité rozhovor udržiavať a nečakať, že ho udrží ten druhý.<br /><br />Neboj sa, že ich otravuješ, lebo väčšina (ja určite) sa poteší, keď s ním niekto nadviaže rozhovor. Ináč sa takýto človek cíti ako odrodilec, ako človek o koho nemáš záujem. On si to, že vzbudzuje tie isté pocity u teba možno uvedomuje, ale nie je v jeho silách prešlomiť bariéru.<br /><br />Sorry za trochu dlhší komment, ale začala si tému akoby na mňa ušitú, a tak som sa vyrozprával. <br />HOWGH
    publikované: 28.05.2005 22:21:16 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Gnaag :o)))
    Tesim sa tvojmu dlhsiemu kommentu, aspon viem, aky nazor na to ma extremne ostychava polovicka.;o) Ale co ked s inymi nie je ostychava/ostychavy?
    publikované: 28.05.2005 22:24:56 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. niekedy
    je daný človek v zlej nálade a vtedy ignoruje okolie, prípadne je podraždený (moj prípad, Gnaag ma pozná čiže vie o čom hovorím) A možno práve vtedy chce niekto s ním nadviazať rozhovor a on človeka odradí... no snáď každého poteší ďalšia známosť, ide len o to, že ľudia majú niekedy problém komunikovať
    publikované: 28.05.2005 22:42:57 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ako to už tak na tomto svete chodí...
    ...nemôže byť každý s každým kamarát.
    Niekedy sa stane, že stretnem niekde v meste jedného zo svojích najlepších kamarátov, ktorý je akurát so svojím iným dobrým kamarátom.
    Následne sme si predstavení, podáme si ruky, no kamaráti z nás nebudú.
    Prečo?
    Nie preto, že by jeden z nás toho druhého pokladal za zlého.
    Jednoducho ak sa s niekym spriatelím neznamená to, že sa spriatelia aj jeho priatelia s mojími.

    P.S.:Praiateľov si netreba hľadať cielene. Ľudia, ktorí sa majú nájsť, sa nájdu, preskočí iskra, vzájomné sympatie a takéto priateľstvá vydržia.
    publikované: 29.05.2005 10:07:56 | autor: Dávid (d5d) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014