Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dvaja hlavni rozhodcovia v ST extralige

Záverečné zápasy play off slovenskej hokejovej extraligy povedú dvaja hlavní rozhodcovia. Novinka vstúpi do platnosti už od semifinále, ktoré sa začína prvým zápasom Zvolen - Košice v nedeľu.                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                                                    "S myšlienkou dvoch hlavných arbitrov som sa zahrával dlhšie. Mal som s tým skúsenosti z vlastnej rozhodcovskej kariéry a tento model sa osvedčuje aj v českej extralige. Komisia rozhodcov sa po dohode s výkonným výborom SZĽH a spoločnosťou Pro-Hokej rozhodla napokon pristúpiť k tomuto kroku. Po štvrťfinále bola dosť dlhá prestávka, mali sme čas zvážiť všetky pre a proti," povedal pre agentúru SITA predseda komisie rozhodcov Vladimír Mihálik.

Pre väčšinu extraligových rozhodcov to bude novinka, s ktorou sa vo svojej praxi ešte nestretli. "Niektorí zápasy so štyrmi arbitrami už absolvovali, ostatní dostanú inštrukcie na papieri. Inštruktorov, ktorí majú s týmto modelom skúsenosti, nasadíme na prvé zápasy a pred nimi rozhodcov poučia," uviedol Vladimír Mihálik.

Po štvrťfinále vypadli zo zoznamu hlavných rozhodcov pre záver play off Jung a Lokšík, na svoju šancu bude ako náhradník čakať Baluška. Zvyšných osem hlavných arbitrov by malo dostať šancu, ak však spravia chybu, skončia. "Zaváhania už nebudeme tolerovať. Zloženie jednotlivých dvojíc nebude stabilné na celé play off, aj keď sa môže stať, že dvaja arbitri odpískajú dva duely po sebe. Pri zložení dvojíc sa prihliada na lokalitu, a aby si rozumeli po stránke povahovej, technickej, aby si vyhovovali štýlom rozhodovania," dodal Vladimír Mihálik.

Podobne ako vo štvrťfinále sa rozhodcovia o svojej nominácii dozvedia 24 hodín pred zápasom prostredníctvom SMS správy. Hráči i funkcionári ich mená budú vedieť dve hodiny pred začiatkom duelu, keď sa objavia na štadióne.

                                                                    


Hokej | stály odkaz

Komentáre

  1. dôležité sú platy
    Ak správne počítam tak teraz bude treba platiť dvoch hlavných rozhodcov na jeden zápas, ale ak to pomôže kvalite rozhodovania tak prečo nie
    publikované: 20.03.2005 21:12:14 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014