Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Umelci druheho tisicrocia

Kto je vlastne ten umelec?...

Pred storocim by vam tento pojem vysvetlili asi tak, ze to je clovek, ktory tvori pre narod, pre ludi, a clovek, ktory je kazdym opovrhovany (totizto umenie nie je "poriadne" remeslo).

Dnes byt umelcom znamena byt alkoholikom, fajciarom, striedat partnerov v posteli, byt nezrozumitelnym, trpiet depresiami a byt oslavovanym. (cest vynimkam!)

Mozno ze vam budem nasledujucou otazkou pripominat vasu staru mamu, ale: Kam tento svet speje?   


Prijimacia hodina u filozofa | stály odkaz

Komentáre

  1. su umelci a "umelci"
    Umelci umenim ziju, tvoria pre seba, v utrpeni, narod si jeho dielo len privlastni. "Umelci" sa na umelcov hraju, aby dostali baby do postele.
    publikované: 12.03.2005 22:08:01 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. remeslo
    Fajčím, striedam partnerky, občas som nezrozumiteľný a niekedy trpím aj depresiami. Prečo ma nikto neoslavuje? To naozaj musím začať aj piť? :)

    Mimochodom, umenie naozaj nie je remeslo. Umenie je remeslo + niečo naviac. Napríklad remeslo + tvorivosť. (Pre tých, čo už zabudli na pôvodné slovenské slová, kreativita.) A ešte mnoho iného. Odlišný pohľad na svet, ktorý je nedeliteľnou súčasťou autorovej mysle. Nie originalita prameniaca z alkoholom zdevastovaného mozgu, alebo deformované videnie spoza dymu trávy. Ale aj keď tam je to niečo naviac, ale bez remesla, nestojí to za nič. Bez ohľadu na to, koľko sa pri tom vypije, vyfajčí, naejakuluje, nabľaboce, naslzí a nasoplí.
    publikované: 12.03.2005 22:49:11 | autor: Macko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Spirit
    Naozaj myslis, ze umelci tvoria pre seba? Pokial dobre viem, napr. taky spisovatelia ci basnici pisu (alebo pisali) pre narod, pre manzelku atd.,atd...Ved naco by aj napisali nieco, keby si to nikto neprecital? Tak isto je to aj s ostatnymi. Ked zijes len pre seba, tvoj zivot nema zmysel.Bohuzial, je to tak...
    publikované: 14.03.2005 16:19:05 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Blackbird
    Hej, aby to tu (aspon (chvilu)) prezil.
    publikované: 14.03.2005 16:49:46 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014