Blackbird

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Som Maďarka! A?

Už mám naozaj plné zuby toho, čo sa na Slovensku deje. ÁNO, SOM MAĎARKA, doma sa rozprávame po maďarksy, chodím do maďarskej školy, aj napriek tomu, že som osem rokov žila v hlavnom meste začínam lámať slovenčinu. NO A ČO? Milujem Bratislavu, je to moje rodmé mesto, a taktiež Slovensko, je to moja vlasť. MOJA VLASŤ!!!!!!!!!!!! Aj preto by som v žiadnom prípade neodišla na výšku napr. do Maďarska. A nenávidím, čo sa tu robí. Slovenskí dementi nadávajú na Maďarov, Maďarskí idioti na Slovákov. Toho druhého treba nenávidieť len preto lebo JE INEJ NÁRODNOSTI, narodil sa práve do "cudzojazyčnej" rodiny. To je fakt jeden veľmi seriózny dôvod toho druhého nenávidieť z híbky srdca. Fakt. Len neviem prečo, ale strašidelne mi to pripomína napríklad takých Židov. Si Žid? Nemáš právo na život. Iste, medzi Maďarmi a Slovákmi to ešte zďaleka nezašlo tak ďaleko, ale naozaj si myslíme, že (v lepšom prípade)verbálne útoky sa "nepočítajú"??? A pritom ani netušíme, koľko spoločných čŕt majú naše národy. Ak chcem byť úplne úprimná, napríklad aj sklon k alkoholizmu (aby to bol hneď pozitívny príklad) :o) A neviete prečo mám dojem, že politici v parlamente nesedia pre nič iné, len aby si napchali vrecká a kydali na druhého? Viac škodia ako pomáhajú. Preto vás chcem veľmi pekne poprosiť, komu na sebe a ostatných aspoň trocha záleží...OSTAŇME ČLOVEKOM... Ináč nám naveky budú nadávať na Slovensku do Maďarov, v Maďasku do Tótov. A to predsa normálny človek nemôže chcieť...

Aktuality | stály odkaz

Komentáre

  1. A čo sa deje na Slovensku?
    Že som si nič nevšimla... a to žijem na juhozápade. Nikto mi do Tótov nenadáva a ani ja nikomu nenadávam do Húnov.
    publikované: 25.09.2006 21:56:55 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ako to uz byva
    Madarov nemaju radi len taky, co ich nikdy ani nestretli. Tento xenofobny aspekt ma tiez dost desi.
    Ja som sa narodil na Slovensku, zijem uz skoro polku svojho zivota v Prahe (mam 34 a v Prahe som 16 rokov). Preto tieto veci vidim z inej perspektivy.

    Nikdy som nechapal "narodniarstvo". Preco sa buchat do pras a kricat, ja som Slovak (Madar, Polial, American). Tieto veci su mi uplne cudze. Vidim dobry ludi, vidim ludi s problemami, vidim ludi co pomahaju, vidim ludi, co potrebuju pomoct. Ale tiez ludi, ktory ublizuju. Casto preto, ze sami maju nejaky problem. Stretol som sa s ludmi, ktory z nejakej vnutornej priciny ublizuju svojmu okoliu a tym vlastne sebe a takto je to dokola (nikto ich nema raz, vsetci im chcu len zle, ale sami nevidia, ze si to sposobuju svojim egoistickym pristupom).
    Usmejte sa na inych a uvidite co sa vam vrati. Usmev! Je to prirodzene. S pochopenim a snahou komunikovat idu veci lahsie.

    Blackbird, ze si Madarka je tvoja osobna vec, ze sa takto hlasis k narodu, ktory povazujes za svoj. Do toho nikoho nic nie je.

    Kde dochadzaju argementy, nastupuje nasilie. V akejkolvek podobe, trebars vo forme slovnych utokov. Kde nie je pochopenie, tam sa rodi nenavist.

    Je mi smutno, ze na takychto xenofobnych principoch si moze niekto postavit svoju politicku kampan.

    Ako uz z predchadzajuceho prispevku vyplyva, tam kde ziju spolu Madari a Slovaci, taketo problemi nie su. Lebo jedny i druhy su ludia, susedia, priatelia. A nie je podstatne akej su narodnosti. Ak sa chcu dohodnut, tak sa dohodnu. Ak sa chcu pohadat, tak im spolocna narodnost v tom nezabrani...
    publikované: 26.09.2006 00:12:44 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ak pominiem primitívnu nenávisť...
    nie nepodobnú tej, akú si prejavujú fanúšikovia športových klubov, a zamýšľam sa nad tým, čo je príčinou animozity, viac či menej otvorenej nedôvery a nepriateľstva medzi Maďarmi a Slovákmi, tak si myslím, že je to jednak spoločná tisícročná historická skúsenosť, a jednak pocit krivdy Maďarov z Trianonskej dohody a snaha časti Maďarov obnoviť Veľké Maďarsko, a obava Slovákov, že sa Maďarom podarí pripojiť k ich územiu južné oblasti Slovenska.
    O tomto sú, myslím si, rituálne tance slovenských i maďarských národniarskych politikov.
    To ostatné je o zadubenosti a primitivizme - na jednej i druhej strane.
    publikované: 26.09.2006 00:45:04 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ale boli a sú historické chvíle...
    ...kedy Maďari a Slováci ťahali za jeden povraz, ktoré by sme si mohli viac pripomínať. Lebo ako ktorýsi bloger napísal, sme odsúdení žiť spolu.
    publikované: 26.09.2006 06:12:10 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ja odsudzujem
    ano, odsudzujem hlupakov ktori len na zaklade toho ze si madar ti zacnu nadavat, alebo nebodaj aj horsie.
    Ale zarazilo ma na tvojom prispevku, mila blackbird, ze aj napriek tomu ze Slovensko povazujes za svoju vlast, sama priznavas ze lames slovencinu. Ja neviem, ale ak Slovensko je mojou vlastou, tak aj slovencina mojou recou. Nevravim, aby si zabudla madarsky, to vobec nie. Nasi doma sa tiez obcas rozpravaju madarsky a to ja madarsky vobec neviem:) a nevadi mi to. A navyse kolko jazykov vies, tolkokrat si clovekom. Ale fakt je zvlastne ze madari na slovensku su hrdi na slovensko ale slovensky sa nechcnu naucit ani za nic. Je to zvlastne.
    publikované: 26.09.2006 06:17:09 | autor: KC (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ...
    hogofogo: Prepáč, ale znovuzjednotenie Veľkého Maďarska je velká hlúposť. Maďari veľmi dobre vedia, že to sa už NIKDY nestane. Rovnako ako upodozrievanie Bugára z nejakého protislovenského sprisahania. Veď je to člen SLOVENSKEJ vlády, sedí tam predovšetkým preto, aby bol naprospech našej krajine. SLOVENSKU. Obavy niektorých politikov svedčia podľa mňa skôr o tom, že by si vedeli predstaviť o svojom "protivníkovi" aj to najhoršie, čo znamená, že v našom parlamente nie je všetko v poriadku, alias asi každý má čo tajiť. No ale toto je už na dlhšie rozpisovanie, náš politický folklŕ, to je niečo neskutočné.
    To, čoho sa bojí Slota (že južné Slovensko chce autonómiu) je tiež úplne absurdné a nereálne.
    A že čo ja mám spoločné s Maďarmi, čo žili pred tisícimi rokmi, to už fakt nechápem.

    KC:si ma nepochopil. Ja viem (resp. som vedela) po slovensky, ako by to bola moja rodn§ reč, lenže keď si už desať rokov v maďarskom prostredí a jednoducho sa nemáš s kým rozprávať po slovesky...no človek je náchylný zabudnúť :o)
    A ináč si nemyslím, že by sme sa nechceli naučiť po slovensky, skôr nám chýbajú dobrí učitelia alebo ja neviem...jednoducho mnoho Maďarov nie je schopných sa naučiť, kým sa nedostane do echte slovenskôho prostredia. Je to rovnakô ako pri hociktorom cudzom jazyku. Tých ktorí sa NECHCÚ naučiť, odsudzujem aj ja, dávajú len dôkaz o vlastnej hlúposti.
    publikované: 26.09.2006 14:49:28 | autor: Blackbird (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Som Maďarka! A?
    A ?


    Akože čo si tým chcela povedať ?! :-D

    Ty (vraj) žiješ v Bratislave a ja zase v Košiciach.
    Obe mestá sú historicky multi-kultúrne a multi- národnostné.


    <i>Citujem : "A nenávidím, čo sa tu robí. "</i>

    A čo sa tu robí ?
    Vážne sa pýtam!
    Lebo ja som si akosi nič nevšimol. Akože, že by sa tu na Slovensku v tomto smere niečo výnimočné dialo.
    Asi by si mala menej sledovať naše hysterické TíVí stanice a viacej žiť medzi ľuďmi. :-)))
    publikované: 26.09.2006 15:48:54 | autor: negev (e-mail, web, autorizovaný)
  8. 2 negev
    Nie. ŽILA som v Bratislave. A čo má znamenať to vraj??? Dúfam, že si to nemysel ironicky.

    Naše hysterické televízne stanice veľmi nesledujem, neviem ako si to vydedukoval. A ten návrat medzi ľudí beriem v plnej miere ako urážku, vôbec ma nepoznáme, nemáš právo ma posudzovať.

    Si štastný, keď ti kvôli tvojej národnosti ešte nikdy nikto nenadával, ani tebou neopovrhoval. Mne sa to už neraz stalo. Tak sa nerob, že sa na Slovensku nič, ale vôbec nič zvláštneho nedeje. Napríklad to, že je na vláde medzi inými aj nacistická strana, ti už zrejme pripadá normálne...?

    Sa tu nejdem s vami preťahovať, môj názor zhrniem do jedinej vety: Nacionalizmus (či jeho "ľahšia forma", keď už také niečo existuje, v čo pochybujem) je trestný čin, ktorý sa má trestať a nie je súci k niekomu, čo sám seba nazýva človekom. Bodka.
    publikované: 26.09.2006 16:09:24 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. oprava
    ma nepoznáme=sa nepoznáme
    publikované: 26.09.2006 16:11:02 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Nacistická strana? Fíha to mi je novinka!
    Prepáč Blackbird, ale teraz si riadne prestrelila. Neviem o žiadnej nacistickej strane, ktorá by bola vo vláde.

    Ak čosi také tvrdíš, iste máš k svojim slovám aj nejaký dôkaz.
    publikované: 26.09.2006 17:33:02 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Nacionalizmus je trestný čin? :O
    No tak toto už hádam nie... :( To si práve za "neľudí" (alebo podľudí?) označila drvivú väčšinu obyvateľov planéty Zem, vrátane mňa. Vieš aký som ja nacionalista, hlavne keď hokej hráme? :)

    Totiž na jeho základe je prakticky postavená Európa a vďaka nemu dá sa povedať existuje aj Slovenská republika:
    http://www.ii.fmph.uniba.sk/~filit/fvn/nacionalizmus.html
    http://www.ii.fmph.uniba.sk/~filit/fvn/nacionalizmus_burzuazny.html

    Čo si myslíš, prečo sa národy v R-U búrili a napokon sa všetky osamostatnili a vytvorili vlastné štáty? Aj Československo v roku 1918. A neskôr zasa Slovenská republika. Prvá aj druhá.

    A teraz nedávno napríklad štát Čierna hora.

    A čo povieš na toto:
    http://www.ii.fmph.uniba.sk/~filit/fvi/identita_narodna.html

    Je to pre človeka prirodzené správanie sa. Nemôžeš ho označiť za trestné (pokiaľ sa nejedná o extrémizmus) a ani za neľudské.
    publikované: 26.09.2006 17:46:07 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ...
    Mona: Presne. A myslím tým SNS.

    Na hokeji si hádam fanúšikom, nie nacistom. A je normálne, že keď si vezmeš jeden veľký národ, čo žije pod nejakou veľmocou a ešte nemá vlasný štát, je logické, že chú byť samostatní.

    A stojím si za svojim. Nacionalizmus JE trestný čin.

    Zaujímavé, hádam neštuduješ na psychológii.
    publikované: 26.09.2006 21:25:53 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Odpusť jej Bože, lebo nevie čo rečie... :D
    Naštuduj si, čo znamenajú slová: nacizmus, nacistický a nacionalizmus, nacionalistický.

    SNS nie je nacistická strana. To môže tvrdiť len "polodebil", ako vravia súdruh Fico. Čím ťa samozrejme nechcem uraziť. Zamieňanie pojmov nacizmus a nacionalizmus pripisujem tvojej slabej znalosti slovenčiny.

    Pripomínam ti, že Slovenská republika je členom Európskej únie a už tento fakt vylučuje prítomnosť nacistickej strany vo vláde.

    Okrem toho, nacizmus patrí k režimom, ktorých propagácia je na Slovensku trestná. Čiže to je druhý fakt, pre ktorý nemôže byť vo vláde taká strana.

    A tretím faktom je samotná strana SNS. Choď na ich web, prečítaj si, čo tam píšu a potom mi povedz, čo z toho je prejavom nacizmu.

    PS: "Na psychológii neštudujem", ale zaujímam sa o novodobé dejiny Slovenska.
    publikované: 27.09.2006 07:14:55 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Pokrok v lámaní slovenčiny ;)
    "A je normálne, že keď si vezmeš jeden veľký národ, čo žije pod nejakou veľmocou a ešte nemá vlasný štát, je logické, že chú byť samostatní."

    No, a tomu sa u nás (ako i všade inde len v menších jazykových obmenách) vraví nacionalizmus. ;)
    publikované: 27.09.2006 07:17:40 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. A že som dobrosrdečný človek...
    ...tak ti pomôžem:

    Nacizmus:
    http://kssj.juls.savba.sk/kssj.cgi?term=nacizmus&s=exact&inenc=utf-8&outenc=utf-8

    Nacionalizmus:
    http://kssj.juls.savba.sk/kssj.cgi?term=nacionalizmus&s=exact&inenc=utf-8&outenc=utf-8

    A teraz sa pýtam znova: Čo je na nacionalizme trestné (nehovoríme o extrémnom nacionalizme) a neľudské?
    publikované: 27.09.2006 08:00:45 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. 2 Mona
    Prepáč, ale voľajako sa mi vôbec nechce hádať o pojmoch, hlavne keď si ich ešte aj pletiem. Čo som chcela povedať, je toto: Akýkoľvek prejav neznášanlivosti voči inému národu (a nielen národu, ale o tom som sa už pred časom asi rozpísala v inom článku) by sa mal trestať. Toť vsjo.

    A vidíš, aj ty máš asi predsudky, keď si voči mne ironická, ale čo už človek narobí...

    Nepotrebujem chodiť na žiadne webové stránky SNS, stačí, keď si zoberiem výroky ich lídra.
    publikované: 27.09.2006 15:35:10 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Ironická?
    Robím to len pre tvoje dobro. Bo medzi slovami "nacizmus" a "nacionalizmus" je dosť veľký rozdiel. A je lepšie, ak vieš, čo znamenajú. Aspoň ak ich chceš používať.

    Lebo potom sa nečuduj, že sú nacionalisti na teba nahnevaní, ak im nadávaš do nacistov.

    Tebe by sa to páčilo, ak by si bola obviňovaná z niečoho, čo si neurobila a boli by ti pripisované také názory, ktoré odsudzuješ?
    publikované: 27.09.2006 20:46:32 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. A keď už sme pritom...
    "Akýkoľvek prejav neznášanlivosti voči inému národu (a nielen národu, ale o tom som sa už pred časom asi rozpísala v inom článku) by sa mal trestať."

    § 261 (Z. z. č. 485/2001)

    Kto verejne prejavuje sympatie k fašizmu alebo inému podobnému hnutiu uvedenému v § 260 alebo verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť zločiny fašizmu alebo iného podobného hnutia uvedeného v § 260, potresce sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.

    §422 (Z. z. č. 300/2005)

    (1) Kto verejne, najmä použitím zástav, odznakov, rovnošiat a hesiel, prejavuje sympatie k hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
    (2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť holokaust.

    § 423 (Z. z. č. 300/2005)
    Hanobenie národa, rasy a presvedčenia

    (1) Kto verejne hanobí a) niektorý národ, jeho jazyk, niektorú rasu alebo etnickú skupinu alebo b) skupinu osôb pre jeho vyznanie alebo preto, že sú bez vyznania, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
    (2) Odňatím slobody až na tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) najmenej s dvoma osobami, b) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom, c) ako verejný činiteľ, alebo d) za krízovej situácie.

    § 424 (Z. z. č. 300/2005)
    Podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti

    (1) Kto verejne a) sa vyhráža jednotlivcovi alebo skupine pre ich príslušnosť k niektorému národu, národnosti, rase alebo etnickej skupine alebo pre ich farbu pleti, obmedzovaním ich práv a slobôd alebo kto takéto obmedzenie vykonale, alebo b) podnecuje k obmedzovaniu práv a slobôd niektorého národa, národnosti, rasy alebo etnickej skupiny, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
    (2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto sa spolčí alebo zhromaždí na spáchanie činu uvedeného v odseku 1.
    (3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin v odseku 1 alebo 2 a) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom, b) ako verejný činiteľ, alebo c) za krízovej situácie.

    § 198 (Z. z. č. 140/1961)
    Hanobenie národa, rasy a presvedčenia

    (1) Kto verejne hanobí a) niektorý národ, jeho jazyk, niektorú rasu alebo etnickú skupinu, alebo b) skupinu obyvateľov republiky pre vyznanie alebo preto, že sú bez vyznania, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok alebo peňažným trestom.
    (2) Odňatím slobody až na tri roky sa páchateľ potresce, ak spácha čin uvedený v odseku 1 najmenej s dvoma osobami.

    § 198a (Z. z. č. 140/1961)
    Podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti

    (1) Kto verejne podnecuje k nenávisti k niektorému národu alebo rase alebo etnickej skupine alebo k obmedzovaniu práv a slobôd ich príslušníkov, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok alebo peňažným trestom.
    (2) Rovnako sa potresce, kto sa spolčí alebo zhromaždí na spáchanie činu uvedeného v odseku 1.

    § 260 (Z. z. č. 140/1961)
    Podpora a propagácia hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov

    (1) Kto podporuje alebo propaguje hnutie, ktoré preukázateľne smeruje k potlačeniu práv a slobôd občanov alebo hlása národnostnú, rasovú, triednu alebo náboženskú zášť, potresce sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
    (2) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potresce, a) ak spácha čin uvedený v odseku 1 tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom, b) ak spácha taký čin ako člen organizovanej skupiny, alebo c) ak spácha taký čin za brannej pohotovosti štátu.

    § 261 (Z. z. č. 140/1961)

    Kto verejne prejavuje sympatie k fašizmu alebo k inému podobnému hnutiu uvedenému v § 260 alebo verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť zločiny fašizmu alebo iného podobného hnutia uvedeného v § 260, potresce sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
    publikované: 27.09.2006 20:50:42 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Takže na základe vyššie uvedeného...
    ...môžeme konštatovať, že na Slovensku je trestným činom: propagácia hnutí smerujúcich k potláčaniu ľudských práv a slobôd, popieranie holokaustu hanobenie národa, rasy a presvedčenia a podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

    To značí, že nacizmus a akékoľvek extrémistické prejavy nacionalizmu (ktoré sa môžu prejaviť ako neznášanlivosť voči iným narodom, národnostiam a etnickým skupinám), sú na Slovensku v rozpore so zákonom.

    Takže to znamená, že vo vláde žiadnych nacistov nenáme a naše zákony sú v tomto smere ešte prísnejšie, než zákony v niektorých iných krajinách. Pre porovnanie: Slovenská pospolitosť bola zakázaná. Je v Maďarsku Hnutie 64 žúp taktiež zakázané? Očividne nie. A nikoho to netrápi. No všetkých trápia fiktívni nacistiv v slovenskej vláde.

    Takže sa skús zamyslieť nad motívmi ľudí, ktorí ti niečo také hovoria. Pretože ťa vodia za nos.
    publikované: 27.09.2006 21:05:27 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. 2 Mona
    Nikto mi nič nehovorí, je to môj vlasný názor.

    Janka Slotu už mali na základe týchto zákonov už dávno zavrieť. Takže asi toľko o ich dodržiavaní.

    Neviem, o čom sa tu ešte dohadujeme.
    publikované: 27.09.2006 21:59:41 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014